Author: SENAY TUNCER
•16:35

HANIMLAR TATİLDEN AÇTIKYA KONUYU BİR ARAŞTIRDIMKİ ÇOK GÜZEL KAMPANYALAR BAŞLAMIŞ İŞTE BİR TANE SİZLER İÇİN BULDUM AYRINTILARI AŞAĞIDA OKUYABİLİRSİNİZ BELKİ İŞİNİZE YARAR KİMBİLİR



Tatil yapmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat... 35 YTL ye hem de lüks tatil..

Kış sezonu küresel krizle birleşince tatile çıkmak evde kalmaktan daha ucuz hale geldi. Antalya otellerinin her şey dahil tatil paketleri günde 35 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Morali bozuk tüketici tatile isteksiz davranırken, otel fiyatları düştükçe düşüyor.
SSC Tur’un Antalya’daki otellerinde fiyatlar günde 35 YTL’ye kadar indi. Firma, Antalya Kemer’deki otel Bona Dea Beach Hotel ve Side’deki SPA otel Holiday Point’te 4 gece 5 gün için herşey dahil 69 euro talep ediyor. Üçüncü kişi aynı odada kalırsa aynı süre için 48 euro ödüyor. Şirketin genel müdürü Salih Coşkun, otellerin sezondaki gecelik fiyatının 120 YTL olduğunu belirterek “Bu otellerde mart sonuna kadar sezondaki bir gecelik fiyata 5 gün geçirmek mümkün” dedi.
TALEP HÂLÂ DÜŞÜK
Coşkun, “Bu oteller, kapalı havuzu, hamamı fitness center’ı olan otellerdir. Bu hizmetlerden de ücretsiz yararlanılıyor. Kahvaltı, öğle, akşam yemeği, ayrıca bir otelimizde saat 22.00’ye, diğerinde 24.00’e kadar her türlü içecek servisi ücretsiz olarak verilir. Bununla birlikte çok ilgi yok” dedi.
Geçen yıl aynı kampanyaya 500 kişi başvururken, bu yıl bu rakamın 100 seviyelerinde kaldığını belirten Coşkun, “İnsanlar bu rakamlara inanamıyorlar ancak biz ayrıca 3 veya 6 ay taksit imkanı da sunuyoruz" diye konuştu. Antalya’daki 5 yıldızlı otellerde bayram ve yılbaşında ortalama günlük 50 YTL’ye lüks bir tatil imkanı olduğunu belirten Coşkun, ağustos ayında geceliği 250 YTL’ye satılan Queenn Elizabeth otelinde ise şu anda gecelik fiyatların 50 YTL olduğunu ifade etti. Bone Dea Beach Otel Genel Müdürü Mehmet Akpınar ise yüzde 35 erken rezervasyon fiyatlarına rağmen, bayramda ancak 8-10 odanın dolduğunu ifade etti.
MORAL DEPOLAYIN
TUROFED Başkanı Ahmet Barut, gerek Antalya’da gerek Türkiye’de her bütçeye, her zevke göre tatil imkanı olduğunu belirterek krizin olumsuz etkisinin doluluk oranlarına yansıdığını söyledi.
Eylül ayının son günlerine denk gelen 9 günlük Şeker Bayramı’nın çok daha iyi rakamlarla geçirildiğini belirten Barut, “Bu sezonda zaten kimse otelinde çok yüksek doluluk oranları beklemez. Bununla birlikte beklentilerimizin ancak yarısı oranında bir dolulukla karşı karşıyayız.
Tabii ki şu anda herkesin birden tatil yapamayacak kadar zor duruma düştüğünü söyleyemeyiz. Ama kriz psikolojik olarak çok etkin. Parası olanın da keyfi yok” dedi.
Club İremtur’un sahibi Sadettin Ulubay da sektördeki ucuzlamaya rağmen tüketicinin ilgisini yitirdiğini belirtti. "Fiyat ucuzladı ama moral diye birşey yok. Kimsenin gözü ucuzu görmüyor bile. Vatandaş bunu çok yüksek sesle dile de getirmiyor, sinesine çekiyor" diyen Ulubay 4 kişilik ailenin 200-300 euroya, iyi tesislerde dolu dolu bir tatil yapabileceğini ifade etti.
Ulubay "Evde kalsalar masrafları daha yüksek olacak. Ben daha ilerdeki olası moral bozukluklarına karşı herkesin bu fırsattan yararlanıp moral depolamasını öneriyorum" diye konuştu
This entry was posted on 16:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 DÜŞÜNCE: